onsdag 2 januari 2008

Grävning för plattan!

Tobbe, vår grävare sitter i maskinen.

Lite bakgrunds historia!

För att göra en lång historia kort:
I juni 2001 hittade vi en perfekt tomt med sjöutsikt. Tomten var på lite drygt 2000km2, det fanns en liten sommarstuga på 12 km2, och en bod med utedass. Tomten var igenvuxen men med lite röjning så skulle det bli perfekt.
Eftersom tomten låg utanför detaljplansområde så kollade vi med kommunen först vad som gällde för att bygga nytt. Enligt den vi pratade med så skulle det inte vara några problem (vilket senare skulle visa sig helt fel)

Vi slog till och köpte vår framtid!!! :-)

Nu började vi kolla huskataloger och fastnade ganska direkt för Fiskarhedenvillan (FH).

I feb 2002 skrev vi kontrakt med dom och skickade in ansökan om byggnadslov.
Avslag!!! Dom godkände inte bdt anläggning som avloppslösning.
Nu följer en tid av kamp med kommunen. Förslag hit och dit, allt förkastas. Samtidigt håller kommunen på att göra en detalj plan över området för att dra ut kommunlat vtn och avlopp. Det gör också att dom inte godkänner vårt.
Hösten 2006 börjar det ljusna något. Kommunen byter styre och en ny ordförande i byggnadsnämnden tillträder vid årsskiftet.
Några telefonsamtal till honom och den 23 mars 2007 fick vi äntligen vårt hett efterlängtade bygglov beviljat. ÄNTLIGEN!!!!

Under alla dessa år så har vi hela tiden haft kontakt med FH. Dom har hjälpt oss med det dom har kunnat. Nu äntligen kunde vi beställa vårt hus SPOVEN.

Leverans tiden blev satt till den 4 dec 2007. Jag hade ju gärna sett att huset hade kommit innan semester :-) men med facit i handen så blev dec perfekt. Det var en hel del som skulle göras innan. Och det tänker jag berätta om i kommande inlägg.

/Anna-Lena

Den här utsikten över Långsjön kommer vi att ha från vårt sovrum :-)